skip to content

Nieuwsflits 5 – juni 2014
 
DE BUITENPLAATS
 
 

Het is wederom tijd voor een nieuwsflits. Waarschijnlijk de een na laatste, want het einde is in zicht. De laatste nieuwsflits zal een uitnodiging zijn voor de feestelijke opening.

 

Wat is er allemaal gebeurd?

Wie nu door de bosjes loopt kan zien dat de 3 doedagen effect hebben gehad, met dank aan alle doedag-werkers. Er zijn op diverse plekken ‘spannende’ takkenrillen gevlochten en alle stammen zijn verzameld en deels gezaagd. Er is een open plek in het midden van het bos gecreëerd en er ontstaan spontaan paadjes vanaf de verharde paden. Het bruggetje is voorzien van nieuwe dekplanken met antislip profiel. De vergunning voor de bouw van de ontmoetingsplaats is verleend. Alex den Braver (architect van kleine gebouwtjes) en vanaf nu ook aannemer is reeds begonnen met de fundering van de vuurplaats. Ability heeft de afgelopen week de laatste werkzaamheden verricht ter voorbereiding op het plaatsen van de speeltoestellen en de aanleg voor de jeu de boules baan.

 

Kleine huishoudelijke mededeling……

Hierbij doen wij als werkgroep een oproep aan hondenbezitters. Het komt nogal eens voor dat op de plaats waar gebouwd wordt hondenpoep ligt. Dat lijkt ons onnodig en niet fris voor degene die daar aan het werk zijn. Het bos is groot genoeg. Naast de ontmoetingsplaats zal straks op  dezelfde plek een water- en zandspeel-element geplaatst worden en vinden wij het niet meer dan logisch dat de hondjes (baasjes) alvast mogen wennen aan het feit dat dit straks een plek is waar mensen jong en oud kunnen spelen & ontmoeten.

 

Speeltuintoestellen

Dinsdag 17 juni en woensdag 18 juni worden de speeltoestellen geplaatst. We krijgen hierbij hulp van twee professionals. Maar er zijn die twee dagen vrijwilligers nodig om te helpen met de montage.

Je kunt je hiervoor opgeven bij Michiel Lokerse. We kunnen echt alle hulp gebruiken!  

 

Bankjes en toegangsbord

Meubelmaker Arjen Venekamp is met hulp Willem Veurink bezig met het vervaardigen van 5 buitenbanken. Deze banken worden gemaakt van acacia, een zeer duurzame houtsoort. Begin juli zullen de banken klaar zijn.

Er wordt niet alleen een toegangspoort met een bord met sponsoren/donateurs geplaatst,  maar deze zal gecombineerd worden met een informatiebord voor het dorp.

 

Doedag zondag 22 juni 2014

We hebben een vierde doedag gepland. Er zijn een aantal belangrijke taken uit te voeren en dat is met name de laatste hand leggen aan de aanleg van de speeltuin. Het plaatsen van stapstenen bijvoorbeeld. Het plaatsen van  100 palen die als overgang van speel- en ontmoetingsplaats naar het natuurbos dienen. Het maken van een enkelzijdige brugleuning. Het zagen van hout en het verwijderen van overhangende braamstruiken etc…..

Ook als iemand niet in staat is, om welke rede dan ook, kom dan gerust langs om eens te kijken. Koffie en thee staat klaar voor iedereen.

 

 

Kinderactiviteit

Op zondag 22 juni is er ook voor de kinderen van Houwerzijl een activiteit georganiseerd. Het blijft nog geheim wat we gaan doen, maar zorg ervoor dat je “oude” kleren aandoet. Verzamelen om 11 uur op de “nieuwe open plek” in de  bosjes. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

 

  

Feestelijke opening in september

Na de zomervakantie wordt de speeltuin en vuurplaats feestelijk geopend. De datum is nog niet bekend en het programma ook niet, maar wie mee wil helpen met de organisatie hiervan is van harte welkom. 

 

Tot zover en met vriendelijke groet, werkgroep ‘De Buitenplaats’

 

Michiel, Jano, André, Loes, Hanneke, Ruud, Leonie en Stephen.

 

 

 

 

Aanmelden of voor vragen/opmerkingen kun je altijd contact opnemen met Jano van Gils of Michiel Lokerse

Jano: jmvangils@hotmail.com tel: 0595851927 of

Michiel: lokerse@home.nl tel: 0595 850922